La nostra eina per mesurar el soroll ambiental: El sonòmetre

Per què mengem tanta carn i com ens emmalalteix? #carnedecañon
13 maig, 2019
Avui parlem de com una cuina pot tirar endavant amb l’ajuda de totes
31 maig, 2019

El sonòmetre de Ca la rosa funciona com un semàfor en el qual hi ha tres punts de colors verd, taronja i vermell, aquests punts tenen 3 caretes d’un nen/a dibuixats, en el verd content, en el taronja com molest com si alguna cosa el molestés i al vermell apareix un dibuix d’un nen amb les mans a les orelles i cridant perquè no pot més del xivarri.
En principi comencem amb el verd girat i conforme les monitores o bé els nens/es senten molt de xivarri giren el verd i posen el taronja, si comencen a sentir-se molestos/es pel xivarri; si no el vermell si n’hi ha molt i no podem escoltar-nos entre nosaltres, etc.
Normalment són ells i elles mateixes els que ens estan preguntant si girar o no els puntets quan noten el soroll.
Després els hi vam dir que si acabem de dinar i el sonòmetre està en vermell hi hauria una xerrada per veure com ho podíem arreglar.
Ara mateix està funcionant força bé, hi ha intervals de molt soroll però a la que es gira el sonòmetre, comença a afluixar el volum de veu, etc, curiós ens ajuda a l’autoregulació!

Per saber com regular-ho posem paraules al que percebem, parlem del verd, com agradable el que necessitem per dinar, conversar entre nosaltres entenent-nos. El taronja quan el xiuxiueig del grup puja i cal a la vegada pujar el soroll de totes i el vermell el posem en comparació amb el soroll que tenim al parc, on no hi ha limit de volum i així anem prenent consciència.

Comments are closed.