Com cada curs, quan s’acosta Nadal, al menjador realitzem el Calendari d’advent. Un compte enrere cap a aquesta època tan especial.

Aquest cop, com sempre intentem, ens hem reinventat i a més de dur a terme un calendari d’advent en el qual hi ha petites sorpreses per a cada grup, cada dia hem descobert una fruita o una verdura de la temporada d’hivern.

Amb cada aliment, ha sortit una targeta amb una informació molt bàsica, però fàcil de recordar sobre les característiques de l’aliment, com la podem cuinar i alguna dada d’interès. Així, aprenem d’una manera diferent, sobre alimentació de temporada, de proximitat i sobre les propietats de cada aliment.
A més, cada dia hem trobat també la fruita o la verdura en un dels plats del menú. D’aquesta manera hem jugat a descobrir-la, observar la seva forma tant cuinada com crua i assaborir-la.

Cada dia hem enganxat la fruita o verdura al mural en forma d’hort que hi ha a una de les parets del menjador i les seves característiques al costat, així l’activitat ens ha acompanyat fins ara, per continuar contemplant i consultant les característiques de cada aliment sempre que ho hem necessitat.

Ara, un cop acabat el calendari, farem un petit dossier que quedarà al menjador perquè els infants, sempre que necessitin o vulguin, el puguin consultar.

Fer pedagogia de l’alimentació sempre ha estat un dels nostres objectius al menjador, compartir i anar deixant petites informacions al cap dels infants perquè en un futur els ressoni tot allò que han après amb nosaltres.