He fet aquesta infografia per il·lustrar els principis de l’economia social.
Sovint ens preguntem que vol dir l’economia social, dos termes aparentment contradictoris, fent pluja de conceptes des de l’ordinador et ve al cap economia: guanyar diners, explotar persones, pagar barato, vendre car, treure grans marges i viure de l’oportunitat i social, idea en la qual intervenen persones, famílies, gent gran, amb connotacions de fragilitat, “l’assistenta social”, ens porta a idees que estan al llindar de la pobresa.

Economia implica generar diners però no implica en quina direcció apliques aquests diners, pots decidir que aquests diners estiguin destinats a millorar la qualitat de vida de les persones i no parlo de comprar-se un cotxaso ni d’una segona residència (no us han dit mai a casa que els milionaris no fan els diners treballant?).
Recuperar el dret al treball i el plaer de treballar en una cosa que ens agradi sense que el treball sigui un símbol d’explotació ni possibilita la conciliació familiar, hem de poder cuidar els nostres grans i els nostres petits per sobre de qualsevol feina sinó que estem fent?, som potser esclaus del nostre propi sistema de felicitat?
Si el que fem en nom del treball a més de mal cuidar les nostres relacions familiars, també destrueix els recursos finits del planeta, de què serveix seguir produint?, hi ha d’haver un equilibri.
Si treballem sense mirar al del costat als ulls, tampoc podem establir cap relació de cooperació, més aviat serà de competència.
I si tenim totes aquestes ferides obertes, de la no conciliació de la competència, de la sobreproducció de l’aniquilació dels recursos naturals no serà més fàcil agredir verbalment o amb accions discretes a aquell que considerem més fràgil?, des d’un nen a un migrant o a una dona?
Els símptomes d’una societat que no es cuida són devastadors, és un model obsolet en el qual hem de a poc a poc trobar altres maneres de fer, tothom troba la seva manera de fer diferent.
L’economia al servei de les persones podria ser una solució.
Llegiu els seus principis resumits en 6 i poseu en comentaris amb els quals ja feu feina, en els que ja heu començat a formar part del canvi.
Gràcies per llegir fins aquí.

Descarrega’t el pdf