Encara hi ha gent que veu incompatible el menú infantil i vegetarià, però aquest pot ser tan equilibrat i variat com el menú basal o estàndard. Sobretot si es mantenen les bones pràctiques de manipulació d’aliments, que per alguna raó quan parlem de fruita i verdura.

Moltes vegades quan s’elaboran menús vegetariàns per a col·lectivitats, realment i per desconeixement, s’ofereix un menú vegà, on s’elimina tota proteïna d’origen animal, quan realment al menú vegetarià podría eliminar només el consum de carn. Encara que com per a gustos colors, hi ha molts graus de vegetarianisme: el vegà que ja hem comentat, vegetarià lacto ovo, vegetarià lacto, vegetarià ovo, semi-vegetarià o flexiteriano, frutariano, pescetariano i crudívoro. Ens podríem esplaiar en què menja cada un d’ells, però ho deixem per un altre dia (o per un altre post!).

Al Menjador Ca la Rosa, no som estrictament vegetarians de cap manera, j un cop a la setmana incloem la carn en els nostres menús, però diguem que els 4 dies restants ens inclinem per ser semi-vegetarians o flexiterianos (tan de moda últimament amb restaurants com Flax&Kale).

Som conscients que un menú equilibrat i variat ha de contenir tots els macro i micronutrients essencials igual que el menú basal. Ha de contenir: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra. A la dieta del vegetarià s’ha d’eximir la proteïna d’origen animal però no la d’origen vegetal, sobre aquesta última parlarem en el següent post.