El passat 15 de Desembre el Sindicat d’Habitatge de La Sagrera va organitzar una jornada completa plena de contingut sobre la lluita per un habitatge digne, dins del marc del Mercat de Pagès.

1.-Van convidar a totes les organitzacions de Barcelona Nord a una taula rodona on obrirà el debat La Fira o La Vida, com a paradigma de lluites veïnals contra macroprojectes urbanístics.

La Fira o La Vida lluita contra un macroprojecte de Fira Barcelona a Montjuïc, de 270ha regalades de l’ajuntament a la Fira Barcelona per 3000€/ l’any, que es volen destinar a recintes firals, que donen feines precàries i només fan més gran la marca Barcelona, que ja veiem on ens ha portat, a l’emergència habitacional i ecològica, a una ciutat cada cop més difícil de viure per a les classes populars.

La seva proposta passa per un procés participatiu real de les veïnes per decidir que es farà i no de favors milionaris entre La Fira i Ajuntament.

2.- Després vam comptar amb el col·lectiu BCN Posa’t Sostre, que ens va portar un Joc-Taller brutal que es diu ” Gentrifi-què? ” per a totes les edats, on l’objectiu és entendre com funciona la gentrificació i viure-la de primera persona durant la partida.

Aquest joc ens va portar a un petit debat i a una Ruta Antiespeculativa per els diferents punts calents de la gentrificació al nostre barri.

Magnifica jornada de lluita, tant la que fa el mercat de pagès en cada edició amb el propi projecte i el que representa. I hi haurà més!