Des de Menjador Ca la Rosa, entitat organitzadora de Mercat de Pagès de la Sagrera, i com a equip de treball de Mercat de Pagès La Sagrera, anunciem que les edicions a la Nau Bostik queden suspeses per motius aliens a les dues entitats.

Des de fa mesos, lluitem perquè el Mercat de Pagès de La Sagrera sigui setmanal, ja que sou les pròpies veïnes les que ens ho heu demanat. Volem garantir un espai de compra setmanal amb els valors de circuit curt, de productes de proximitat, de temporada i el valor afegit de comprar directament a productores que el format de Mercat de Pagès ofereix, però ens hem trobat amb la negativa de districte que això esdevingui possible.

En un primer moment, vam treballar per demanar permís a una primera ubicació al Parc de la Pegaso. Aquesta petició va ser denegada. A continuació, després de reunir-nos amb Districte i Associació de Comerciants de La Sagrera, vam proposar de fer la segona data alterna a un altre espai del barri a la via pública, però també es va denegar la proposta. L’opció més viable que vam considerar va ser contemplar l’espai de la Nau Bostik com a espai de caràcter privat. Després d’un acord entre Mercat de Pagès i Nau Bostik per celebrar les edicions quinzenals allà, districte ens ha tornat a expressar la negativa de poder organitzar la segona edició alterna a l’espai.

Així que aquesta edició del passat 22 de maig va ser l’última que fem a la Bostik i, per tant, la del pròxim dia 5 de juny queda suspesa.

Mercat de Pagès dona al barri un espai on practicar el consum responsable i sostenible, un espai de trobada, un espai de promoció de productes de la terra i d’impuls a l’emprenedoria local i a la feina dura de les productores.

Defensem que els objectius de Mercat de Pagès no tenen la intenció de ser competència a altres projectes de La Sagrera. Volem coexistir al barri i permetre a la societat consumir de manera crítica als espais en els quals se sentin més còmodes fent-ho.

Continuarem treballant per oferir-vos Mercat de Pagès de manera setmanal al barri de La Sagrera. Limitar el nombre d’edicions a dos cops al mes és limitar els espais de consum crític i sostenible de les veïnes i no contribuir amb la necessitat de canvi de model de consum que el mon ens demana.