Per fi hem tornat a la nostra activitat normal, i quines ganes teníem! Veure un altre cop als nens i nenes, compartir l’espai de menjar i de joc, xerrar amb ells… han estat molts mesos i al nostre local li ha faltat tota la vida que els infants li donen diàriament.
Amb la situació actual, hem hagut d’adaptar algunes de les dinàmiques diàries per mantenir els infants a l’espai tan segurs com sigui possible.

gel hidroalcohòlic

Gel hidroalcohòlic: Només sortir de l’escola, les monitores posen gel hidroalcohòlic als infants per tal de mantenir la higiene al màxim. Durant l’estona de parc el gel està sempre al seu abast per rentar-se les mans quan ho considerin i en marxar del parc tornem a fer una ruixada. D’aquesta manera intentem mantenir la higiene i evitar els contagis per superfícies de contacte.

Mascareta: La mascareta ha esdevingut quelcom indispensable en el nostre dia a dia. Els infants a partir de 6 anys la duen a tots els espais comuns, al parc i als trajectes. Només ens la podem treure en els moments de menjar i beure en els que suplim l’ús de la mascareta per les distàncies entre nens i nenes de diferents grups-classe.

Temperatura: La manera de mantenir el menjador com un espai segur és a través de la temperatura corporal dels infants. A l’entrar a l’espai els prenem la temperatura i quan aquesta és inferior a 37,3℃ considerem que l’infant pot accedir al local i que està sà. Quan aquesta superi els 37,3℃ el deixarem reposar i repetirem la mecànica i si persisteix li habilitarem un espai aïllat per dinar i trucarem a la seva família perquè el vingui a recollir.

espaiLa tornada al menjador ha portat també modificacions en l’espai, en els grups i en les mecàniques de funcionament.
Pel que fa a l’espai, hem adaptat l’espai de petits per convertir-lo en un espai aïllat a la resta i poder garantir que no es barregin amb la resta de grups sobretot a les entrades i sortides al menjador. A més, hem redistribuït les taules de manera que tenen molt més espai tant per dinar com per jugar.

A més, hem col·locat als bancs de tot el menjador uns cercles que marquen els llocs habilitats per seure i hem distribuït als infants de manera que només seguin al costat de nens i nenes que van amb ells a la mateixa classe, deixant un espai entre els que són de diferents grups per reduir el contacte sense mascareta i mantenir les distàncies al màxim.

plats i gotsRespecte a mecàniques de funcionament hem hagut d’adaptar-nos de manera que ara som les monitores les que col·loquem els plats i gots dels infants al lloc, d’aquesta manera evitem al màxim que els infants ho toquin tot, seguim amb els encarregats de taula però ara són ells només els que poden servir a la resta de companys que seuen a la taula, altre cop per evitar que molts nens i nenes diferents agafin un mateix estri de cuina i hem eliminat l’espai de rentar-nos les dents, un moment en el qual s’acumulaven molts infants a la pica. Creiem que aquest curs hem fet un petit pas enrere pel que fa a autonomia i hàbits d’higiene però ens hem d’autoresponsabilitzar de la situació actual i fer el màxim per garantir un espai segur per a tots.

 

Protocols Covid – Mesures preventives

Protocols Covid – Declaració responsable