Paella d’arròs integral amb seitan i verdures de temporada.
Ingredients :
o Arròs integral (una tasseta de cafè per persona)
o Seitan
o Una ceba
o 2-3 alls tendres
o Gingebre ratllat
o Un tros de carabassa
o Carxofes
o Bolets xíitake
o Sal
o Pebre
o Oli d’oliva
o Tamari o salsa de soja
En primer lloc rentarem l’arròs integral, posarem un rajolí d’oli en una olla i sofregirem, un parell de minuts, una mica de ceba tallada ben petita i un all tendre. Llavors hi afegirem l’arròs, el barregerem bé amb el sofregit i hi afegirem el doble del seu volum en aigua, deixerem que arrenqui el bull i ho tindrem a foc fort un parell o tres de minuts, abaixarem el foc al mínim, i amb l’olla tapada, deixarem que es begui tota l’aigua, apagarem el foc i ho deixarem a la mateixa olla.
A part, en una paella gran, començarem per sofregir la ceba ben petita, i els alls tendres. Quan comencin a estar rossets (sense que es cremin), ratllarem una mica de gingebre per sobre, posarem les carxofes tallades ben finetes i la carbassa talladeta a daus petits i ho deixarem coure uns minuts. A continuació hi posarem el seitan, tallat a daus, i els bolets i ho barrejarem tot ben bé. Quan totes les verdures estiguin ben sofregidetes, barrejarem l’arròs integral, apagarem el foc i hi tirarem un rajolí de tamari.
Podem anar salant les verdures a mida que les anem posant a la paella però amb molt de compte que no ens passem de sal, pensem que el tamari ja és salat.
Recepta: Isabel Celma de Cooperativa Cydonia i coautora del llibre “Viatge nutritiu”
Deixeu un comentari