Paella d’arròs integral amb seitan i verdures de temporada.

Ingredients :
o    Arròs integral (una tasseta de cafè per persona)
o    Seitan
o    Una ceba
o    2-3 alls tendres
o    Gingebre ratllat
o    Un tros de carabassa
o    Carxofes
o    Bolets xíitake
o    Sal
o    Pebre
o    Oli d’oliva
o    Tamari o salsa de soja

En primer lloc rentarem l’arròs integral, posarem un rajolí d’oli en una olla i sofregirem, un parell de minuts, una mica de ceba tallada ben petita i un all tendre. Llavors hi afegirem l’arròs, el barregerem bé amb el sofregit i hi afegirem el doble del seu volum en aigua, deixerem que arrenqui el bull i ho tindrem a foc fort un parell o tres de minuts, abaixarem el foc al mínim, i amb l’olla tapada, deixarem que es begui tota l’aigua, apagarem el foc i ho deixarem a la mateixa olla.
A part, en una paella gran, començarem per sofregir la ceba ben petita, i els alls tendres. Quan comencin a estar rossets (sense que es cremin), ratllarem una mica de gingebre per sobre, posarem les carxofes tallades ben finetes i la carbassa talladeta a daus petits i ho deixarem coure uns minuts. A continuació hi posarem el seitan, tallat a daus, i els bolets i ho barrejarem tot ben bé. Quan totes les verdures estiguin ben sofregidetes, barrejarem l’arròs integral, apagarem el foc i hi tirarem un rajolí de tamari.

Podem anar salant les verdures a mida que les anem posant a la paella però amb molt de compte que no ens passem de sal, pensem que el tamari ja és salat.

Recepta: Isabel Celma de Cooperativa Cydonia i coautora del llibre “Viatge nutritiu”