El passat 10 d’abril a la fira de Biocultura es va presentar l’informe de Justícia Alimentària sobre consum i producció de carn, una bomba per a la salut de les persones i el territori si es fa de manera desmesurada. I tota una bomba d’informe!

La sobredimensió de la producció i del consum de carn en l’Estat espanyol, ha acabat convertint-se en un greu problema per a la societat pels seus efectes negatius per a la salut i per al medi ambient.

No ens centrarem en desmuntar el lobby de la indústria càrnica, model industrial globalitzat i en el que el consum actual ha desbordat tot límit ecològic i saludable fins al punt de que la producció no en òptimes condicions de carn ens emmalalteix.

Però hi ha una altra part que ens afecta més directament en el nostre dia a dia: La població de l’Estat espanyol menja vuit vegades més carn processada de la màxima recomanada; la població infantil, entre 3,5 i 4 vegades més carn que el màxim recomanat per les autoritats mèdiques.

Un consum excessiu de carn processada comporta un risc d’un 50,4% més de possibilitats de sofrir una malaltia cardiovascular. Un 22,8% més de risc de patir diabetis i un 21,6% en el cas de càncer colorectal.

En bona part, s’atribueix al processament de la carn a través d’additius que si bé la indústria càrnica ha trobat els buits legals per a incorporar-los com a ingredients en els productes que comercialitza, un consum excessiu pot implicar greus problemes de salut. En concret, més enllà dels greixos insalubres, proteïnes en excés i sal que porten incorporats alguns productes carnis, alguns també porten una sèrie de substàncies carcinògenes, els additius nitrogenats, que segons la indústria són per a evitar riscos de contaminació.

També entra en l’anàlisi de l’etiquetatge confús de productes carnis processats que contenen ingredients insans i que es presenten en els supermercats com si es tractés de carn fresca i sense ingredients afegits.

Donem suport a la campanya:

http://alimentarelcambio.es/apoyamos-la-campana-carne-de-canon/