Tots coneixem el parc de la Pegaso del nostre barri de la Sagrera. Fem una mica d’història!. Aquest parc es troba al terreny de l’antiga fàbrica ENASA (Empresa Nacional de Autocamiones, Sociedad Anónima), constructora dels famosos camions Pegaso. Encara s’hi conserven algunes restes de l’antiga factoria, com la porta d’entrada i l’edifici d’oficines, destinat a equipaments del barri.

El parc fou creat el 1986 per Enric Batlle i Joan Roig, els quals van elaborar un projecte que combina el paisatgisme amb espais lúdics i esportius. Hi ha tres àrees principals: la de jocs infantils; una zona d’aspecte més arquitectònic, amb parets i columnes amb pèrgoles, que allotja diverses pistes esportives; i la zona paisatgística, que és potser l’element més destacat del parc, amb un estany de traçat sinuós que recorre bona part del parc com un canal, travessat per diversos ponts, un d’ells corbat, a l’estil japonès. El canal circumda una extensa àrea verda que pren certa altura a diversos punts, amb miradors que ofereixen una ampla vista del conjunt.

En aquest espai tan genuí, la plataforma veïnal de la Sagrera, La Pegaso Batega (Menjador Ca La Rosa participa activament), té un projecte de dinamització del parc de la Pegaso amb el propòsit d’explotar les diferents possibilitats que ofereix com a espai de trobada i diàleg social. En aquest sentit, La Pegaso Batega vol impulsar la participació ciutadana en la planificació d’activitats destinades a diversificar els usos del parc. Iniciarem un procés participatiu col·lectiu d’empoderament dels veïns sobre els usos del parc, entre els que hem escollit:

– Menjadors

– Lavabos

– Un quiosc/bar: guingueta

– Un hort urbà

Qualsevol proposta col·lectiva o activitat de qualsevol índole que s’organitzés des de la plataforma es basaria en els valors ètics de:

– Respecte a la diversitat cultural, ètnica i religiosa, així el gènere i l’edat dels veïns que proposin les activitats .

– Respecte a la integritat del parc i la seva biodiversitat, així com el seu manteniment.

T’apuntes?