Q-PASSA és un taller de format teatral i participatiu de sensibilització per introduir i tractar temes relacionats amb l’agroecologia, l’alimentació saludable, el consum responsable. El malbaratament i l’aprofitament, la petjada ecològica i la sostenibilitat ambiental entre d’altres. El taller s’ha realitzat en els centres del districte de sant Andreu que ho han sol·licitat a través del centre de recursos pedagògics del districte. El públic molt agraït de joves de 2n de l’ESO i tot en una durada de 2 hores.
Q-PASSA és un concurs de televisió en el que les participants seran les concursants i les dinamitzadores de l’activitat les presentadores. Hem fet una sèrie de proves pels diferents blocs temàtics que s’han desplegat en diferents formats per tal d’enganxar els i les joves. Improvisació teatral, manipulació de materials, recursos digitals i recursos pedagògics a disposició dels centres per desplegar l’activitat més enllà del taller. Aquest format teatral i participatiu ens permet obrir espais d’aprenentatge des de l’experiència, la interacció i el joc, facilitant espais de reflexió conjunta i fomentant que totes les persones participants puguin aportar els seus coneixements i idees.
Per a la concreció dels continguts i les línies temàtiques que s’han abordat durant el taller va ser necessària una sessió de co-creació de 2 hores al CRAB de Sant Andreu (Centre de Recursos Artístics de Barcelona) del Consorci d’Educació durant el mes de setembre amb tot el professorat dels centres educatius de Sant Andreu participants en el projecte. Aquesta sessió també va servir per a recollir idees pels materials i propostes educatives que després es van desplegar al taller i a posterior per a treballar la temàtica a l’aula.
Objectius del taller:
● Generar un espai d’aprenentatge lúdic i participatiu basat en l’experiència que permeti l’adquisició de nous continguts relacionats amb les línies temàtiques que planteja l’activitat
● Obrir la mirada i l’esperit crític sobre què mengem, com consumim i com ens relacionem amb l’entorn per valorar si ho estem fent des d’una perspectiva d’alimentació saludable, consum responsable i sostenibilitat ambiental.
● Conèixer de primera mà iniciatives locals (del barri) per visualitzar que és possible trobar exemples reals i locals que s’orienten cap a lògiques de consum responsable, economia social i solidària, sostenibilitat ambiental,… P.ex: mercat de pagès, horts urbans, XES Sant Andreu, grups de consum,…
● Crear vincles entre els centres educatius (joves) i iniciatives del barri per poder crear espais d’interacció i participació conjunta.
La corealització del taller ha estat duta a carreg per:
La Nave va, projecte de dinamització teatral que ha materialitzat en forma taller teatral els continguts sobre alimentació sostenible,
Bit Lab projectes d’innovació digital al territori amb retorn social, qui ha permès l’estructura digital i conceptual del taller,
Menjador ca la rosa, qui ha aportat la part de continguts sobre alimentació sostenible.
Totes tres entitats membres de la Xarxa d’economia solidària de Sant Andreu.
Podeu veure el vídeo promocionant el taller a:
Deixeu un comentari