El passat mes d’Octubre el Mercat de Pagès de La Sagrera ha fet un any. Després de molts esforços, però sobretot molta il·lusió vam aconseguir muntar un Mercat de Pagès, on promoure la venda directa, els circuits curts, els productes de proximitat i el foment de nous hàbits de consum entre les veïnes i veïns de La Sagrera.

Tot i el context actual, vam celebrar el nostre primer any col·laborant amb l’Aplec d’Agricultura Urbana, una iniciativa que treballa en divulgació i aprenentatge per a promoure l’agricultura a les ciutats, amb la que també vam donar el nostre tret de sortida a l’Octubre de l’any passat. Va ser una jornada molt participativa en la que, sempre respectant les mesures i seguretat, es van fer tallers, xerrades, debats i decoració i plantada d’escocells a la plaça. A més hi estaven convidats diversos projectes relacionats amb l’agricultura urbana i l’emergència climàtica.

En aquest temps el Mercat de Pagès ha esdevingut, a més d’un referent de compra directa, un punt de trobada, de dinamització de barri, un espai de comunitat on durant tots aquests mesos s’han fet debats sobre temes socials, concerts, tallers, s’ha generat un espai en el qual donar visibilitat a projectes del barri, on s’han fet concursos de disfresses, ballades, dinamitzacions infantils, dinars populars… En definitiva, un espai de les veïnes i per a les veïnes.

Amb aquest primer aniversari i la bona resposta quinzenal de les veïnes i veïns consolidem el projecte, que només va parar unes setmanes per les restriccions del COVID19, i que fins i tot durant els mesos d’estiu ha seguit funcionant amb gran acollida i seguim treballant per reforçar els nostres objectius.

Ens veiem quinzenalment a la plaça Masadas!